header

Wil je meteen informatie aanvragen?

Lach workshop! Maar… wat heb je daaraan?

Ineens gebeurt het: je krijgt de slappe lach. Een blik, een opmerking, een voorval, zelfs een gedachte kan genoeg zijn. Je kunt niet meer stoppen, de tranen lopen over je wangen en je doet het bijna in je broek. Je omgeving lacht mee. Geen idee waar jij zo’n lol om hebt, maar het ziet er leuk uit!

Wat lachwekkend is, verschilt per persoon. De één rolt van de bank bij Sorry Voor Alles, de ander komt niet meer bij van Fawlty Towers. Voor alle lachers geldt: ze knappen ervan op. Meer zelfs, ze worden er gelukkig van. Maar waarom is dat zo?

De wetenschap van het lachenWestfrieseuitjes Lachende vrouw

Geloof het of niet, maar de wetenschap kent een tak die zich bezighoudt met de effecten van lachen, de Gelotologie. Het woord stamt uit het Grieks: “gelos” betekent “lachen”.
Als de wetenschap zich met lachen bemoeit, móét het wel iets belangrijks zijn. En dat klopt. Lachen, zelfs alleen glimlachen, maakte het makkelijker om contact te leggen. Het versterkt de communicatie, ook bij koppels die al jaren samen zijn. En lachen kan helpen om conflicten te beheersen.

Onder de positieve lichamelijke effecten vind je verlaging van de bloeddruk en het stressniveau, versterking van het immuunsysteem en het remmen van ontstekingen. Lachen traint de spieren van het gezicht, de buik, de rug en de taille. Door lachen maakt het lichaam endorfine aan, het stofje dat pijn verlaagt en vrolijk maakt, ook tussen de lakens. Een antidepressivum, antibioticum en een afrodisiacum inéén, dus. Lachen maakt écht gezond!

 

Westfrieseuitjes Lachende vrouw zw kleinEen winterdepressie. En dan?

Sommige mensen vergaat het lachen als de dagen langer worden en ze met donker moeten opstaan. Een winterdip valt te verhelpen met een daglichtlamp en vitamine D. Veel leuker is het natuurlijk om eens goed te lachen met hele een groep mensen. Toevallig kan dat bij de Westfriese Uitjes. Wij organiseren een workshop onder leiding van een heuse lachdocent. Ben je bang dat je niet kunt lachen zonder goede grap? Zoals mensen automatisch mee grinniken met een slachtoffer van de slappe lach, zo beginnen onze deelnemers op zeker moment vanzelf te giechelen. Inderdaad: soms tot de slappe lach erop volgt.

Dus: heb je behoefte aan een oppepper van je humeur en je gezondheid? Boek dan onze lach workshop!

Wilt u meer informatie over een ander leuk uitje, klik dan op onderstaande knop.

button rood met witte letters

 Westfrieseuitjes lachend kind