header

Wil je meteen informatie aanvragen?

Dikke Dames schilderen

voorbeeld schilderij Dikke Dames

Bij Westfriese Uitjes organiseren we een waanzinnig leuke workshop: Dikke Dames schilderen. Het is één van de populairste workshops binnen ons aanbod, en heel geschikt voor bijvoorbeeld een vriendinnenuitje. Maar ook met collega’s is dikke pret gegarandeerd!

Slanke lijn

Het ideaal van de superslanke vrouw gaat helemaal niet zo ver terug. Pas in de jaren 60 maakte het superdunne model haar opwachting, tegelijk met de mini-jurk. De Britse Twiggy dreef met haar spillebenen de vrouwelijke Westerse wereld tot lijnende wanhoop. Voor die tijd had een beetje vrouw gewoon vrouwelijke rondingen.

Helaas moet de hedendaagse vrouw het doen met rolmodellen zonder rondingen. De actrice Scarlett Johansson is een spreekwoordelijke uitzondering; zij wordt in het graatmagere Hollywood als volslank beschouwd. In de modewereld wordt een maatje 44 nogal ondiplomatiek bestempeld als “dik”. Zet een paspop met normale maten in de etalage van een lingeriewinkel, en je hebt de poppen aan het dansen. Alsof me met z’n allen vinden dat zoiets niet kan.

En dat terwijl de gemiddelde man het liefst een vrouw met rondingen in handen heeft! Een reden te meer om het ideaal van de eenheidsmaat 36 onmiddellijk en voorgoed overboord te gooien. 

Rubensiaanse rondingen

De absolute meester in het portretteren van voluptueuze schonen was natuurlijk Rubens. Maar wie schilderijen en portretten van andere schilders bekijkt, valt het ook op dat een maatje meer tot voor kort helemaal geen probleem was. Voor schilders waren (en zijn!) vrouwen met romige vormen nou eenmaal heerlijk om op het doek te zetten. Alles is zacht, rond, zonder scherpe hoeken of strakke schaduwen. Wie dat beseft, zal haar eigen curves met plezier bezien!

Ben je geïnspireerd om eens in de huid van deze schilders te kruipen en zelf Dikke Dames te schilderen? Ga dan naar onze site en schrijf je in voor onze workshop. Het is één van de leukste dingen om te doen in West Friesland!

Wilt u meer informatie over een ander leuk uitje, klik dan op onderstaande knop.

button rood met witte letters