Skip to main content
sfeerbeeld GPS spel 'Kaap Hoorn'

GPS spel Kaap Hoorn

Een uitdagend en historisch spel over ruige ontdekkingsreizigers en verre oorden: GPS spel 'Kaap Hoorn'

Het is inmiddels ruim 400 jaar geleden dat Jacob le Maire en Willem Cornelisz. Schouten een vrije doorgang naar het Verre Oosten ontdekten. Op 29 januari 1616 rondden deze avonturiers de zuidelijkste punt van Zuid Amerika. De nieuwe passage noemden ze Straat Le Maire. Hiermee was het belangrijkste doel van hun ontdekkingsreis bereikt. Ze voeren echter door en ontdekten een eiland, dat ze vernoemden naar Schoutens geboortestad: 'Kaap Hoorn'. 

Kaap Hoorn ligt slechts 2 km ten noorden van de 56e breedtegraad zuiderbreedte. De omstandigheden hier zijn bar, met snijdende antarctische winden en golven die 20 meter hoog kunnen worden. Het vergt veel moed om je daar met een zeilboot te wagen!

Dit interactieve en leuke GPS spel is geschikt voor iedereen die zonder zeilboot wil terugkeren naar de 'Gouden Eeuw'. Het was een tijd van bierzuipende ambachtslieden, handel en koopvaardij, scheurbuik, en talloze VOC-activiteiten (al dan niet bedenkelijk). Aan jullie teams de taak om met behulp van GPS opdrachten en vragen de belangrijke zaken in de 'Kaap Hoorn' tijd te achterhalen. Daarnaast zoek je de eindlocatie, jouw eigen 'Kaap Hoorn'. Net als de zeelui van weleer ga je op onderzoek uit, maar nu in het centrum van Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar, Amsterdam of Volendam in plaats van over de woeste wateren van de zuidelijke Atlantische Oceaan. Wie weet de vragen goed te beantwoorden, de foto's te spotten die bij de GPS locaties horen en de opdrachten goed uit te voeren? Is jouw team het snelst en slimst? Dan zijn jullie de winnaars en de 'Supervaarders van de Gouden Eeuw'!

Prijzen p.p. vanaf (excl BTW) : € 27,50
Minimum aantal personen: 10
Bij minder dan 10 deelnemers of grote groepen: prijs op aanvraag
Duur (in uren): plm. 2,5 uur inclusief uitleg
Locatie: Alkmaar, Amsterdam, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik
De activiteit is inclusief: begeleiding van Westfriese Uitjes, gebruik van GPS apparaten, vragen en opdrachten, 1 consumptie p.p., prijzen voor de winnaars.
Bij slecht weer hebben wij als alternatief een indoorprogramma. Gaarne uiterlijk 5 dagen voor de evenementdatum doorgeven of u hiervan gebruik wenst te maken. Ook het indoorprogramma is zeer geschikt voor bedrijfsuitjes, teambuildinguitjes, een familiedag, vrijgezellenfeest of vriendendag.

Andere mensen bekeken ook stadsspel 'Foto Challenge'

Referenties:

logo Ooms Bouw en Ontwikkeling
"Om de teamspirit te optimaliseren proberen wij elk jaar en actief uitje te doen met het personeel om elkaar ook op een ander vlak dan alleen werken beter te leren kennen. Dit jaar hebben wij het door Anneline Bruins Slot van Westfriese Uitjes laten organiseren en dat was een enorm succes! Iedereen die ik gesproken heb vond het een topdag, dus zeker een aanrader voor ieder ander die dit met zijn of haar bedrijf wilt doen!"

 

Hulp nodig?

Laat ons je helpen bij het uitzoeken met je uitje. Of heb je snel een antwoord op je vraag nodig?

Bel 06 - 81 56 59 92

Westfriese uitjes Anneline

Informatie aanvragen

 

Westfriese Uitjes

Hét adres voor goedverzorgde en professionele uitjes. Wij organiseren uitjes in Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar, Medemblik en andere Westfriese plaatsen.

Heb je specifieke vragen of wensen?